Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΓΕια σας γλυκιές μου!!Τι κάνετε? Ελπίζω να χαίρεστε το καλοκαιράκι όπως εγω! Σε αυτήν την ανάρτηση θα ασχοληθούμε με ένα χιλιοειπωμένο αλλά τοσο σημαντικό που πραγματικ΄'α αξίζει να αναφέρεται ξανά και ξανά. Δεν ε'ιναι άλλα από τον ήλιο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy από την ηλιοκαμμένη χρυσοκαφέ επιδερμίδα αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές για να μη φτάσουμε να θυμιζουμε αστακούς αλλά και να αποφύγουμε τις μακροπρόθεσμες βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Για να μη σας ζαλίζω και σας μπερδεύω με πολλά σας έχω τις δέκα καλύτερες συμβουλές για μια.... θέση στον ήλιο με ασφάλεια!!!Παμε????

Εφαρμόστε το αντηλιακό σας πριν βγείτε έξω, από το πρωί και ανανεώστε συχνά τις εφαρμογές, ειδικότερα μετά από κάθε παρατεταμένο μπάνιο.

  • Μην εκτίθεστε στον ήλιο περισσότερο από 3/4 της ώρας κάθε μέρα (20λεπτά όταν ο ήλιος καίει πολύ), τις πρώτες μέρες της έκθεσης. Προτιμήστε την προοδευτική έκθεση στον ήλιο, χωρίς να ξεχνάτε να προστατεύεστε με αντιηλιακό  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12:00 και 16:00 . Τις ώρες αυτές της ημέρας οι ακτίνες του ήλιου έχουν τη μεγαλύτερη ένταση.
  • Μην εκθέτετε στον ήλιο παιδιά μικρότερα των 3 ετών σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνειας. Τις ώρες που ο ήλιος δεν καίει ιδιαίτερα, προστατέψτε τα με ένα αντηλιακό για πολύ υψηλή προστασία ώστε να διατηρήσετε όσο τον δυνατόν περισσότερο το "ηλιακό τους κεφάλαιο"
  • Μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να πάθουμε έγκαυμα και σε άλλα μέρη εκτός της πλαζ : όταν κάνουμε ποδήλατο, βαδίζουμε ή κάνουμε περίπατο ή όταν περιποιούμαστε τον κήπο μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα αντιηλιακό.
  • Μην εμπιστευεσθε καταστάσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ακίνδυνες : μεγάλο υψόμετρο, συννεφιά, αντανάκλαση του ήλιου ( χιόνι, άμμος, νερό), δροσερό αεράκι
  • Φορέστε καπέλο και κατάλληλα γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν τις UVB και τις UVA (επισήμανση CE). Προστατέψτε ειδικότερα τα παιδιά φορώντας τους στεγνό μπλουζάκι : το υγρό μπλουζάκι αφήνει τις UV να περάσουν  στο δέρμα.
  • Σκουπιστείτε καλά μετά από κάθε μπάνιο. Οι σταγόνες που μένουν στο δέρμα ευνοούν τα ηλιακά εγκαύματα και μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών προϊόντων, ακόμη και όταν αυτά είναι ανθεκτικά στο νερό.
  • Πίνετε πολύ νερό και συχνά. Ο ήλιος αφυδατώνει σε βάθος το σώμα μας. Προσέξτε ειδικότερα τα ηλικιωμένα άτομα στα οποία το αίσθημα της δίψας  είναι μειωμένο, καθώς και τα μικρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό
  • Εάν παρατηρήσετε οτι μια ελιά σας αλλάζει σχήμα, μέγεθος ή χρώμα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.                                                                                                                        Αν τηρήσετε με ευλάβεια τις 10 αυτές συμβουλές, η έκθεση στον ήλιο θα γίνει ευχαρίστηση, το χρώμα που θα αποκτήσετε θα είναι ομοιόμορφο και θα κρατήσει περισσότερο.
Αυτά λοιπόν όσον αφορά τον ήλιο από μένα πολλά γλυκά φιλάκια....Keep smiling!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου